kwaliteit

Wij verkopen geen reguliere mondkapjes (blauwe mondkapjes). Die zijn zoals verteld door onze minister van volksgezondheid Hugo de Jong niet beschermend. Wij bieden daarom gecertificeerde FFP2 mondkapjes aan. Een FFP-masker is een gecertificeerd soort beschermingsmasker die bescherming biedt tegen stofdeeltjes en tegen verschillende virussen in de lucht. De EN149-norm definieert drie klassen van filter efficiëntie.

De FFP1 masker: dit is het laagste prestatieniveau om van een beschermingsmasker te kunnen spreken. Dit masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus.

De FFP2 masker: Is de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en heeft een efficiëntie van 94%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van TBC.

De FFP3 masker: Deze klasse biedt de hoogste bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica.

Onze mondneuskapjes vallen in de categorie FFP2. Dit valt precies samen met de eis van elk ziekenhuis in Nederland. Ze zijn CE gecertificeerd en dragen ook de FFP2 kenmerk. Elk mondkapje komt met haar eigen certificaat. Hiermee beschermen we onze zorgverleners op de manier die zij verdienen. Ook voor jezelf is dit het ideale mondneuskapje om mee rond te lopen.